Annies Kitchen

Het “Vijfje” van Annies Kitchen

Het “Vijfje” van Annies Kitchen

De gemeente Vijfheerenlanden bestaat dit jaar vijf jaar. Een mooie eerste mijlpaal van een jonge en bruisende gemeente.

Om dat te vieren heeft de gemeente bakkers, patissiers en chocolatiers uit Vijfheerenlanden die professioneel met lekkernijen bezig zijn gevraagd om mee te doen aan de wedstrijd om de enige echte Vijfheerenlanden lekkernij te ontwikkelen: “het Vijfje”. 

In aanloop naar het evenement werden ook de media betrokken. RTV Utrecht maakte een korte reportage en presenteerde de gebakjes in de studio. Het AD ging bij de kandidaten langs voor een interview en ook de NOS schreef een artikel

Afgelopen vrijdag 14 juni mocht ik mijn creatie presenteren voor een 15 talige jury. Samen met nog 4 kandidaten hebben we er een smakelijke avond van gemaakt en stond de jury voor de taak om appels met peren te vergelijken. Gelukkig had ik het ze wat makkelijker, want in mijn gebakje zaten ze allebei.

“Bij een bruisend feest hoort een fris en fruitig gebakje” was mijn gedachte. Ik heb me laten inspireren door Leerdams glas en de overvloed aan appels en peren in onze gemeente. Ik koos voor een gebakje met 5 heerlijke elementen:

  • Appel-perencompote
  • Citroenbavaroise
  • Amandelbiscuit
  • Dulce de Leche karamel met walnoten
  • Krokant amandelkoekje

Volgende week horen we wie tot de top 3 behoort. Zij worden uitgenodigd voor de gemeenteraad van 4 juli a.s, waar burgemeester Sjors Fröhlich de winnaar bekendmaakt.

Top