Bakery InstituteDe hazelnootschuimtaart

De Hazelnootschuimtaart

Denk je aan de herfst, dan denk je aan hazelnootschuimtaart.

Oké, misschien eet jij deze taart wel het liefst het hele jaar rond maar de warme mokka smaak in combinatie met de krokante hazelnootjes doet mij vooral aan een herfstachtige dag denken.

Een hazelnootschuimtaart wordt ook wel een “progrestaart” genoemd. De naam komt van het woord ‘progressie’, dat vooruitgang betekent. Door een beslag van onder andere schuim en hazelnoten in de oven te bakken verdubbelt het volume en ontstaat er dus progressie.

Een hazelnootschuimtaart bestaat uit drie onmiskenbare elementen: twee of zelfs drie knapperige hazelnootschuimlaagjes met daartussen een romige botercrème vulling en afgewerkt met krokante nougatine. Het kleine zusje wordt ook wel een hazelino genoemd.

Tipje: dit romige, krokante en iets taaie gebak is na een nachtje rust in de koelkast nog veel lekkerder.

Afgelopen week bakten wij tijdens ons proefexamen bij Bakery Institute deze krokante hazelnootschuimtaart.

Top