Nu hoor ik je denken “dat is toch..” nou dat dacht ik eerst ook maar nee het is geen pantoffel. De vorm heeft er wel veel van weg, maar “slof” wil eigenlijk niets anders zeggen dan “krokante etenswaren die door vocht zacht geworden zijn”. Er wordt dan gezegd dat koekjes “slof” kunnen zijn. Bij mij gebeurt dat meestal niet!
Ondanks dat de oorsprong van deze taart eigenlijk niet goed gedocumenteerd is, gaan er verhalen de ronde dat deze taart in de 20ste eeuw voor het eerst in een Nederlandse oven gebakken werd.
En nu kan ik natuurlijk een heel romantisch verhaal schrijven over koninklijk bezoek, een prins, een veel te grote aardbeienplant en een paar verdwaalde pantoffels, maar dat laat ik vandaag aan jullie over.
Bij Bakery Institute bakten wij afgelopen week variaties op deze slof der sloffen.
Welke slof is jouw favoriet?
Cookie erbij?
Annies cookies zijn zo lekker dat zelfs jouw browser erom vraagt! Maar geen zorgen, we bewaren alleen de kruimels die jouw online ervaring verbeteren. Jouw persoonlijke data wordt niet gebakken of gedeeld.