Geslaagd

“Okee, nog één keer snel naar de planning kijken, gaat het allemaal lukken in 2,5 dag? Ben ik echt niets vergeten of zie ik iets over het hoofd?”

Met een kleine kriebel in m’n buik, een strakke planning en een map vol mooie recepten en ideeën stapte ik afgelopen maandag het klaslokaal van Bakery Institute binnen. Met drie geweldige dagen voor de boeg en met zeven onwijs toffe ‘teamies’ om me heen was het tijd om aan het examen te beginnen.

Alle thema’s van de afgelopen zeven weken kwamen nu samen in één examen. En of we dan ook examenstress hadden? Wel nee… of misschien toch wel een klein beetje?

Onder het motto: “Laten we maar gewoon beginnen en wie weet smaakt het dan wel naar meer.” starten we allemaal aan drie spannende dagen.

En ja, het was aanpoten, het was je koppie erbij houden en je niet uit het veld laten slaan wanneer er iets niet helemaal volgens planning verliep. Maar samen sleepten we elkaar erdoorheen.

Woensdagmiddag openden we opnieuw 8 kleine bakkerijtjes met een persoonlijke showtafel. Aan creativiteit en inspiratie was wederom geen tekort. Wat hebben we met elkaar weer mooie creaties gebakken zoals:

  • Desserttaart;
  • Marsepeintaart;
  • Tijgersoezen;
  • Spritsen;
  • Koggetjes;
  • Macarons;
  • Carrotcake;
  • Kaasvlinders;
  • Appelkanjer;
  • En een garneeropdracht.

Na deze drie dagen kan ik toch wel zeggen, wat heb ik hier naar uitgekeken!

Lieve ‘teamies’, we hebben de sterren van de hemel gebakken, we zijn allemaal geslaagd en dat smaakt alleen maar naar meer!

Top